titol
Tornar Index

El tresor amagat

En aquest espectacle combinem la tècnica de les ombres amb la de titella de guant i treball d’actor en directe. S’acompanya de cançons i de música d’acordió. Inspirats en un conte sufí, el nostre propòsit i desig és oferir a nens i adults 55 minuts d’acció escènica que posi en qüestió l’ambient cada cop més consumista i materialista de la nostra societat. Trobem urgent potenciar l’autoestima en una societat on fins i tot hi ha a l’abast la possibilitat de comprar una nova aparença física, triant en els catàlegs diferents models de nassos i llavis, colors d’ulls, llargades de cames, etc.
El tema principal del conte és l’eterna recerca de la felicitat –del “tresor amagat”. Segons aquest conte sufí, els deus van ocultar la felicitat de l’ésser humà en un lloc tan segur que l’home hauria de passar tota la vida cercant-la. En la nostra versió del conte és l’enutjada i gelosa bruixa Nitfosca qui amaga el tresor meravellós d’un nen i d’una nena. I paradoxalment és gràcies a ella que els nens, en la recerca del seu tresor, acaben aprenent una cosa fonamental: cal respectar la Mare Terra i tenir-ne cura! I és gràcies als nens que la bruixa Nitfosca acaba descobrint també una cosa essencial: la fórmula que serveix per estar content i ser feliç!

Sinopsi:

Ah, la bruixa Nitfosca està de mal humor, com sempre! Quina enveja té d’aquells dos nens, quina enveja! Ells tenen una cosa molt especial que ella no té: un tresor meravellós que els fa sentir contents i feliços. Nitfosca té, en canvi, el poder de la seva vareta màgica. Unes passades màgiques –simsalabim!– i treu de les butxaques diamants i robins, collarets de perles i monedes d’or. Malgrat tot, continua enfadada i de mal humor, perquè no hi ha manera de trobar la fórmula que serveix per estar content i ser feliç.
Nitfosca troba injust que els nens estiguin contents i que ella no aconsegueixi estar-ho. Per aquest motiu decideix amagar el seu tresor en un lloc tan segur que els costarà molt de trobar. Així, mentre ells busquen, ella es farà un tip de riure!
 
Les ombres de Animamundi
Espectacles de Animamundi
La companyia Animamundi
Qui soc?
Contacte
ola
ola
ola