titol
Tornar Index

Stora sköldpaddans storartade idé

Ett skuggspel uppdelat i två sagor som beskriver hur de nordamerikanska indianerna tänkte sig jordens skapelse och eldens ursprung. Man kan genom dessa gamla legender tydligt förnimma indianernas totala respekt och hänsyn gentemot naturen.

1) Leran på Stora sköldpaddans rygg

Innan jorden blev till fanns det bara vatten. I vattnet simmade fiskar, sjöfåglar, och andra vattendjur omkring. Störst av dem alla var Stora sköldpaddan. En dag faller en liten flicka i vattnet. Det är Himmelshövdingens dotter som har trillat ner igenom ett hål i molnen. Flickan kan inte simma och Stora sköldpaddan måste tillsammans med sina vänner Farmor sköldpadda, Stora svan, Utter och Bäver försöka att rädda henne. Stora sköldpaddan får en idé: man kunde bygga en ö åt flickan! Men för det behövs det lera, och leran finns långt därnere på botten... är någon av dem tillräckligt modig för att dyka ner och hämta den?

2) Ta elden och spring!

För länge sedan tillhörde elden tre eldvarelser som höll den gömd inne i sin koja högt uppe på ett berg. För att ingen skulle stjäla den vaktades den dag och natt. När den kalla vintern kom och marken täcktes av snö hade människorna i byn ingen eld att värma sig vid. Men den kloke prärievargen Koyote, som visste var elden hölls gömd, bestämmer sig en natt för att hämta en liten flamma åt människorna. Tillsammans med sina vänner Stora björn, Hjort, Sisel, Ekorre och Lilla groda styr de kosan mot det stora berget där de tre farliga eldvarelserna bor.

Skapare: Kerstin von Porat
Spelare: Carmina Portabella coh Kerstin von Porat
Berättarröst: Georgina de Yebra

Speltid: 45 minuter
Målgrupp: Barn från tre år
Spelyta: 4mx4m
Byggtid: 2 timmar
Rivtid: 1 timme
Ett vanligt eluttag
Mörkläggning

Gruppen har med egen ljus och ljudanläggning
 
Les ombres de Animamundi
Espectacles de Animamundi
La companyia Animamundi
Qui soc?
Qui soc?
ola
ola