titol
Tornar Index

Prinsgrodan

Mitt i skogen, just invid den lilla dammen där bäcken brukar stanna upp för att vila sig en stund innan den fortsätter sin ringlande färd mot hav och öppna vatten, bor en groda som heter Grodde. Likt andra grodor fördriver Grodde tiden med att fånga flugor och dyka i dammen.
Men i kväll är Grodde inte på humör och istället för att ta sitt sedvanliga kvällsdopp blir han liggandes att grubbla i sin hängmatta:

- Ibland drömmer jag att en prinsessa dyker upp och ger mej en puss! Och att jag blir förvandlad till en prins! Precis som i sagan!…Men jag är ingen förtrollad prins! Jag är bara en helt vanlig liten groda. Och det enda jag är bra på är att fånga flugor och dyka i dammen! Usch vad allt är tråkigt och trist!
Men ibland händer det att drömmar blir till verklighet. För i kväll dyker det vid dammen faktiskt upp en riktig sagoprinsessa!

Skuggspelet Prinsgrodan inleds med en poetisk skildring av vattnets kretslopp i naturen. Därefter beskrivs en del av det rika djur och växtliv man kan träffa på i närheten av vatten. I slutet av berättelsen får vi tillsammans med sagans huvudperson Grodde uppleva att ingenting är bättre än att vara den man är!
 
Les ombres de Animamundi
Espectacles de Animamundi
La companyia Animamundi
Qui soc?
Contacte